Wat is BHA oftewel Salicylzuur?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat is BHA oftewel Salicylzuur?

De afkorting BHA kom je vaak tegen als je op zoek bent naar een skincare product. Beta Hydroxy Acid (BHA) ook wel bekend onder de naam Salicylzuur. Op een ingrediënten lijst kom je BHA tegen als Salicylzuur / Salicylic acid. De naam klinkt misschien een beetje eng maar bevat juist kalmerende en verzachtende eigenschappen.

 

Salicylzuur tegen puistjes en andere onzuiverheden

Wanneer je een BHA exfoliant gebruikt weken je dode huidcellen op milde wijze waardoor een gezonde en stralende huid tevoorschijn komt. BHA werkt tot in de poriën waardoor puistjes en andere oneffenheden verminderd worden. Ook zul je merken dat verstopte poriën zichtbaar minder worden. BHA helpt zelfs wanneer je last hebt van gersten korrels.

 

Na het gebruik van een BHA product is je huid goed schoon en zijn je dode huidcellen weg. Hierdoor zul je merken dat andere skincare producten beter opgenomen worden door de huid.

 

BHA voor iedereen

BHA is geschikt voor alle huidtypen en pakt enorm veel verschillende huidproblemen aan. Je zult daarom ook merken dat dit ingrediënt in veel skincare artikelen terug te vinden is. Een effectieve concentratie salicylzuur ligt tussen de 0,5 en 2 procent.

 

BHA is het meest geschikt voor een gecombineerde tot vette huid maar wanneer je een droge of normale huid hebt kan je BHA zeker gebruiken.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Je emailadres wordt niet gepubliceerd